Hae
Hae
Ostoskori
Valikko
Marsa Alam - Quseir
Marsa Alam - Quseir

Egypti

Mitä kaikkea voit tehdä kohteessa Marsa Alam - Quseir

Kokemukset kohteessa Marsa Alam - Quseir

11 Tulokset
calendar
Päivämäärä
Alkaa:
Päättyy:
dd/mm/yy
dd/mm/yy
Nähtävyydet ja monumentit
Luxor day tour deluxe

Luxor day tour deluxe

Luxor vid Nilens strand var under den egyptiska högkulturen centrum för faraonernas makt. Praktfulla tempel, skulpturer och kungagravar har bevarats från den tiden. Under dagen kommer du tillsammans med guide besöka bland annat Karnaktemplet och de två jättelika Memnon-stoderna. På Nilens västra strand, som ibland kallas ”Dödens sida”, besöker vi Konungarnas dal. Det är ett stort gravområde där tre generationer av faraoner från över en 500 år lång tidsperiod vilar.Vi stiger in i några av de redan till sin storlek mycket imponerande gravkamrarna. I vissa av gravarna måste man gå mer än 100 meter genom valv som huggits ut ur kalkstenen för att nå fram till salen där sarkofagen med faraonens mumie har vilat.På den västra stranden en bit bort från Konungarnas dal ligger också drottning Hatschepsuts dödstempel, som vi besöker. Hatschepsut var den enda kvinnliga farao som härskade över Egypten. Dryck och lunch ingår under dagen.

Alkaa:
€ 161.00
Kansallispuistokierrokset
Abu Dabab – strand och snorkling

Abu Dabab – strand och snorkling

Det finns få platser för dykning och snorkling i världen som slår den kända Abu Dabab-stranden. Två spektakulära korallrev flankerar det varma och skyddade vattnet som sköljer upp mot den orörda stranden. Reven når du med en kort simtur från stranden och förutom goda chanser att få se gröna havssköldpaddor så bjuder de garanterat på glittrande stim av tropiska fiskar omgivna av böljande koraller. Den här halvdagsutflykten tar dig till denna omsusade dykplats, där du med hjälp av proffsiga instruktörer får två timmar på dig för snorkling innan vi kör dig tillbaka till hotellet. Underbart är kort.

Alkaa:
€ 30.00
Risteilyt ja veneretket
Båttur med undervattensfönster – Seascope Submarine

Båttur med undervattensfönster – Seascope Submarine

Upplev korallrevens underbara värld, med färglada fiskar som pilar fram, böljande undervattensväxter och småhajar – utan att ens behöva bli våt om fötterna. Fartyget som tar dig med ut från hamnen i Port Ghalib har ett undre däck med observationsfönster under vattenytan. Du kommer på så vis alldeles nära inpå undervattensvärlden och Röda havets kristallklara vatten – utan tvekan den bästa upplevelse man kan få av det marina livet utan att behöva sätta på sig dyk- eller snorklingsutrustning. Din kunniga kapten vet de bästa ställena för att se färgstarka koraller och fiskar och en speakerröst ger dig fakta om allt du får se.

Alkaa:
€ 50.00
Kansallispuistokierrokset
Snorkling vid Sataya-reven

Snorkling vid Sataya-reven

Den "Blå lagunen" i Sataya är rik på delfiner och skådeplats för denna fina snorklingsutflykt. I gryningen åker du nerför kusten och stiger ombord på båten för en hel dag av snorkling på denna berömda plats. Sataya blir som allra häftigast om du får syn på en av de många delfinflockar som lever i det varma vattnet. Vi besöker även en andra dykplats efter lunch ombord. Chansen är stor att du får ett storslaget minne av att ha varit nära delfiner, men även om så inte skulle bli fallet, kommer överflödet av allt det övriga undervattenslivet att göra turen väl värd besväret.

Alkaa:
€ 80.00
Nähtävyyskierrokset
Snorkling i Marsa Alam

Snorkling i Marsa Alam

Med sin stora rikedom på marint liv och sitt lugna kristallklara vatten erbjuder Röda havets korallrev några av hela världens mest inbjudande och fascinerande snorklingsmiljöer. Båten tar dig till Marsa Imbarak-revet – en dykplats som är känd över hela världen. Där får du glida fram bland glittrande stim av fiskar, se de gröna havssköldpaddornas graciösa rörelser och med lite tur även möta den väldiga men ofarliga dugongen – låt dig inte skrämmas av storleken, de är vegetarianer till 100 procent. Bäst av allt är att du sedan får göra om hela upplevelsen vid dagens andra snorklingsplats Sharm El Shouna.

Alkaa:
€ 55.00
Kansallispuistokierrokset
Ökencross med fyrhjuling i solnedgången

Ökencross med fyrhjuling i solnedgången

Kameler kanske är det traditionella sättet att färdas i öknen, men det finns inget mer spännande sätt än att gasa iväg i sanden med en pigg och kraftfull fyrhjuling. Den här guidade kvällsutflykten tar dig med på en utvald tur genom öknen då du får susa genom sanddynerna i mer än en timme. Efter den adrenalintriggande upplevelsen kan du ta av dig hjälmen och skyddsglasögonen för en kort paus innan det är dags att åka vidare till en strand i närheten. Din längtan efter fart och fläkt blir tillfredsställd när du svänger fram och tillbaka utmed stranden medan solen håller på att gå ner vid horisonten. Förmodligen döljs ett stort leende bakom hjälmens visir...

Alkaa:
€ 45.00
Nähtävyyskierrokset
Nefertari solnedgångskryssning

Nefertari solnedgångskryssning

Segla ut på Röda havet för att se solnedgången från den spektakulära båten Nefertari. Den är uppkallad efter en forntida egyptisk drottning, så känslan är kunglig på flera sätt. Med sina havssköldpaddor, rockor och färgsprakande korallrev är Röda havet alla snoklares dröm – och du får gott om tid att prova vid Marsa Mubarak-revet. Eller också bara gå ner på båtens undre däck och se stim av tropiska fiskar genom undervattensfönstren. Efter ett badstopp serverar besättningen en smakrik middag. Väl tillbaka på land i Port Ghalib får du lite tid på egen hand för shopping.

Alkaa:
€ 75.00
Nähtävyyskierrokset
Supersafari

Supersafari

Det här är en utflykt för dig som gillar äventyr. Med fyrhjuling, på kamelryggen och i jeep får du uppleva den egyptiska öknen på ett helt oförglömligt sätt. Efter ungefär en timme i jeep kommer vi till ett traditionellt beduinläger där guiden tar dig med till lokalbefolkningen. Sedan är det dags att fram på en fyrhjuling. Därefter väntar ett mer traditionellt transportmedel. Vi äntrar kamelryggen för en kort ridtur à la ökensheiker. När solen går ner bortom bergen hälsas vi välkomna till en middag med folkloreshow i form av traditionell musik och dans.

Alkaa:
€ 65.00
Historiakierrokset
Fyrhjuling i öknen med barbecue

Fyrhjuling i öknen med barbecue

Lugnet och stillheten i öknen förstärks av det till synes oändliga sandlandskapet – trots det väntar ett adrenalinfyllt äventyr. Bekanta dig med din kraftfulla fyrhjuling, ta på dig hjälmen och gör dig redo. Sedan är det bara att dra iväg i ökenlandskapet med ett moln av damm bakom dig och ta sikte på att köra över de böljande sanddynerna. Efter denna adrenalintriggande övning åker vi tillbaka lagom för att se solnedgången. Vi får ta en kort ridtur på kamelryggen och sedan väntar en barbecue med underhållning i form av magdans och folkmusik.

Alkaa:
€ 55.00